	CSA 2025 Joint Conference, UBC hedule - Subject to Change	oranagan, retowlid, D	0, Junuu, June 23-20, 2025		SCHEDULING UPDATES IN PROGRESS - SCIENTIFIC COMMITTEE	
	ay, June 23, 2025	Field Tour				
Time	Room	Session	Description	Duration	Speaker	
8:00 AM	UBC Okanagan Bus Leaves from UBC Okanagan	Tour - Load Bus	Load Bus for Field Tour	30 min	TOUR - Tickets Needed; Hosts L. Da Ros, K. Hannam, M. Sharifi TOUR - Tickets Needed	
8:30 AM 8:45 AM	Jealous Fruits Packing Facility	Tour - Bus Travel Tour - Jealous Fruits	Tour Departure Tour of Fruit Packing Facility	15 min 1.5 hours	TOUR - Tickets Needed TOUR - Tickets Needed	
0:30 AM	Bus Leaves from Jealous Fruits	Tour - Bus Travel	Tour Transport	45 min	TOUR - Tickets Needed	
1:15 AM	Little Straw Vineyards Family Estate Winery	Tour - Lunch & Learn	Lunch & Learn at Vineyard	1.5 hours	TOUR - Tickets Needed	
2:40 PM	Bus Leaves from Little Straw	Tour - Bus Travel	Tour Transport	40 min	TOUR - Tickets Needed	
1:30 PM 3:30 PM	Open House at AAFC Summerland Research Bus Leaves from AAFC Summerland	Tour - AAFC Summerland Tour - Bus Travel	Open House of AAFC Summerland Tour Transport	2.0 hours 1.5 hours	TOUR - Tickets Needed TOUR - Tickets Needed	
5:30 PM 5:00 PM	Bus Leaves from AAFC Summerland Bus Arrives at UBC Okanagan	Tour - Bus Travel Tour - Unload Bus	Unload Bus from Field Tour	1.5 nours 10 min	TOUR - Tickets Needed TOUR - Tickets Needed	
3:00 PM	UBC Okanagan - EME Mezzanine	Registration	Conference Registration		Conference Attendees	
3:00 PM	UBC Okanagan - EME Mezzanine	Poster & Exhibitor Setup	Poster & Exhibitor Setup	(as needed)	Poster Presenters & Exhibitors	
5:00 PM	UBC Okanagan - ADM 121 - Sunroom	Welcome Reception & Mixer	Welcome Reception & Mixer	2.5 hours	RECEPTION - Included in Full Registration	
7:30 PM		End Conference Day 1	(Dinneron own)		END	
	Scientific Session Topics*	CSA Chairs	CSHS Chairs			
	Digital Agriculture	A Farooque, A Correndo	-		Keynote Speakers: J Whalen, S Shirtliffe, D Michaud	
	Crop Production Genetics & Breeding	J Nasielski, H Xu	J Wahab, L Abbey, I Willick, Y Zheng		Plenary Speakers: M Todesco, D Torkamaneh, K Tanino	
		G Singh Brar, H Randhawa	B Amyotte, L Da Ros M Kalischuk, A Hammermeister, M Sharifi, C Wijekoon, K		CSA Invited Speakers: K Schneider, M Bourgault	
	System Resilience	K Liu, L Gorim, J Gill Kahlon	Hannam		CSHS Invited Speakers: L Erland, A Svara	
	Soil BMPs & Soil Health	L Van Erd, Y Jiang			Local Invited Speakers: C Mason, M Hart, M Shehata	
	I below I also Mile dealers >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>		KHannam		Living Labs Workshop Chair: K Hannam	
	Living Labs (Workshop) Ag Extension Networking (Workshop)	- J Gill Kahlon	 mainam 		Living Labs Workshop Chair: K Hannam Ag Extension Networking Workshop Chair: J Gill Kahlon	
	Ag Resiliency (Panel)	-	S Castellarin		Panel Speakers: L Benkrima, M Gomez	
	*Session titles and slots may be changed					
DAY 2: Tuesda Time	lay, June 24, 2025 Room	Scientific Sessions - UBC Okana Session	Description			
B:00 AM	EME Mezzanine	Registration	Conference Registration	(as needed)	Speaker Conference Attendees	
B:00 AM	UBC Okanagan - EME Mezzanine	Poster & Exhibitor Setup	Poster & Exhibitor Setup	(as needed)	Poster Presenters & Exhibitors	
B:30 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session A	Conference Opening Remarks	10 min	Conference Chairs - Drs. Simone Castellarin & Kui Liu	
B:40 AM B:50 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190) EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session A Plenary Session A	Welcome Address from UBC-Okanagan Welcome Address from AAFC	10 min 10 min	UBC Provost and Vice-President, Academic - Dr. Rehan Sadiq AAFC Director RDT & Hort, Portfolio Lead - Dr. Rachid El Hafid	
8:50 AM 9:00 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190) EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session A Plenary Session A	Welcome Address from AAFC Kevnote Speaker - Soil Health & Resilient Ag.	10 min 45 min	AAFC Director RDT & Hort. Portfolio Lead - Dr. Rachid El Hafid Kevnote Address - Dr. Joann Whalen (McGill)	A Soil-Centric Approach to Sustaining Resilient Agriculture in Canada
9:45 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session A	Keynote Speaker - Digital Ag. & Sustainability	45 min	Keynote Address - Dr. Steve Shirtliffe (USask)	Digital Agriculture Tools for Agronomy and Crop Science
10:30 AM	EME Mezzanine	Morning Break	Morning Break	30 min	BREAK	
11:00 AM 11:10 AM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.1 Concurrent Sessions 1.1	Crop Production - CSA Speaker 1 (CSA Co-Chair) Crop Production - CSA Speaker 2	10 min 10 min	CSA Co-Chair - Dr. Joshua Nasielski (Guelph)	Economic vs. Environmental best management practices for in-season nitrogen applications in corn: a multi-environment study fadd here)
11:10 AM 11:20 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.1 Concurrent Sessions 1.1	Crop Production - CSA Speaker 2 Crop Production - CSA Speaker 3	10 min 10 min	To be assigned To be assigned	[add here]
11:30 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.1	Crop Production - CSA Speaker 4	10 min	To be assigned	[add here]
11:40 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.1	Crop Production - CSA Speaker 5	10 min	To be assigned	[add here]
11:50 AM 11:00 AM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.1 Concurrent Sessions 1.2	Crop Production - CSA Speaker 6 System Resilience - CSHS Speaker 1 (CSHS Co-Chair)	10 min 10 min	To be assigned CSHS Co-Chair - Dr. Andrew Hammermeister (Dalhousie)	[add here] The Organic Science Cluster: Exploring the outcomes of organic crop production science
11:00 AM 11:10 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.2 Concurrent Sessions 1.2	System Resilience - CSHS Speaker 1 (CSHS Co-Chair) System Resilience - CSHS Speaker 2 (CSHS Invited)	10 min 20 min	CSHS Co-Chair - Dr. Andrew Hammermeister (Dathousie) CSHS Invited Speaker - Dr. Lauren Erland (UFV)	The Organic Science Cluster: Exploring the outcomes of organic crop production science Predicted impacts of future climate scenarios on commercial cranberry (Vaccinium macrocarpon Ait.) production systems
11:30 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.2	System Resilience - CSHS Speaker 3 (CSHS Co-Chair)	10 min	CSHS Co-Chair - Dr. Kirsten Hannam (AAFC)	Irrigation for climate resilience in tree fruit – lessons from the Summerland Research and Development Centre
11:40 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.2	System Resilience - CSHS Speaker 4	10 min	To be assigned	[add here]
11:50 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.2	System Resilience - CSHS Speaker 5	10 min	To be assigned	[add here]
11:00 AM 11:10 AM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.3 Concurrent Sessions 1.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 1 (CSA Co-Chair) Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 2 (CSA invited)	10 min 20 min	CSA Chair - Dr. Laura Van Erd (Guelph) CSA Invited Speaker - Dr. Kimberley Schneider (Guelph)	[add here] The role of grazing livestock in supporting sustainable soil management: Examples from Ontario
11:30 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 3	10 min	Dr. Thierry Fonville	Saving Soils - Improving soils through fall-seeded cash and cover cropping
11:40 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 4	10 min	To be assigned	[add here]
11:50 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 5	10 min	To be assigned	[add here]
11:00 AM 11:20 AM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.4 Concurrent Sessions 1.4	Crop Production - CSHS Speaker 1 (CSHS Co-Chair) Crop Production - CSHS Speaker 2 (CSHS Co-Chair)	10 min 10 min	CSHS Co-Chair - Dr. Youbin Zheng (Guelph) CSHS Co-Chair - Dr. Ian Willick (AAFC)	Controlled environment strawberry production-Current status, challenges and opportunities Silicon amendments may improve wine grape tolerance to dehydration and insect damage through physio-chemical modifications to
11:30 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.4	Crop Production - CSHS Speaker 3	10 min	Dr. Laila Benkrima (UFV)	Can vertical farming contribute to climate-resilient agriculture in BC? Insights from BC Centre for Agritech Innovation (BCCAI) industry p
11:40 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 1.4	Crop Production - CSHS Speaker 4	10 min	To be assigned	[add here]
11:50 AM	Rooms TBD ADM 121 - Sunroom	Concurrent Sessions 1.4 Lunch	Crop Production - CSHS Speaker 5	10 min 1.5 hours	To be assigned	[add here]
12:00 PM 1:30 PM	ADM 121 - Sunroom Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.1	Genetics & Breeding - CSA Speaker 1 (CSA Co-Chair)	1.5 nours 10 min	LUNCH CSA Co-Chair - Dr. Gurcharn Singh Brar (U Alberta)	[add here]
1:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.1	Genetics & Breeding - CSA Speaker 2	10 min	To be assigned	[add here]
1:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.1	Genetics & Breeding - CSA Speaker 3	10 min	To be assigned	[add here]
2:00 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.1	Genetics & Breeding - CSA Speaker 4	10 min	To be assigned	[add here]
2:10 PM 2:20 PM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.1 Concurrent Sessions 2.1	Genetics & Breeding - CSA Speaker 5 Genetics & Breeding - CSA Speaker 6	10 min 10 min	To be assigned To be assigned	[add here] [add here]
2:20 PM 2:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.1	Genetics & Breeding - CSA Speaker 7	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
2:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.1	Genetics & Breeding - CSA Speaker 8	10 min	To be assigned	[add here]
2:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.1	Genetics & Breeding - CSA Speaker 9	10 min	To be assigned	[add here]
1:30 PM 1:40 PM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.2 Concurrent Sessions 2.2	System Resilience - CSA Speaker 1 (CSA Co-Chair) System Resilience - CSA Speaker 2 (CSA (Invited)	10 min 20 min	CSA Chair - Dr. Kui Liu (AAFC) CSA Invited Speaker - Dr. Maryse Bourgault (USask)	Diversifying rotations enhance the resilience of cropping systems Agricultural Sustainability: What Does it Mean for Western Canadian Agricultural Producers and Researchers?
2:00 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.2	System Resilience - CSA Speaker 3	10 min	To be assigned	add here)
2:10 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.2	System Resilience - CSA Speaker 4	10 min	To be assigned	[add here]
2:20 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.2	System Resilience - CSA Speaker 5	10 min	To be assigned	[add here]
2:30 PM 2:40 PM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.2 Concurrent Sessions 2.2	System Resilience - CSA Speaker 6 System Resilience - CSA Speaker 7	10 min 10 min	To be assigned To be assigned	[add here] [add here]
2:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.2	System Resilience - CSA Speaker 7 System Resilience - CSA Speaker 8	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
1:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 6 (CSA Co-Chair)	10 min	CSA Co-Chair - Dr. Yunfei Jiang (Dalhousie)	[add here]
1:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 7	10 min	To be assigned	[add here]
1:50 PM 2:00 PM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.3 Concurrent Sessions 2.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 8 Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 9	10 min 10 min	To be assigned To be assigned	[add here] [add here]
2:00 PM 2:10 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 9 Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 10	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
2:20 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 11	10 min	To be assigned	[add here]
2:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 12	10 min	To be assigned	[add here]
2:40 PM 2:50 PM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.3 Concurrent Sessions 2.3	Soil Health & Soil BMPs - CSA Speaker 13 (open)	10 min 10 min	To be assigned (open slot)	[add here] [add here]
2:50 PM 1:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.3 Concurrent Sessions 2.4	(open) Genetics & Breeding - CSHS Speaker 1 (CSHS Co-Chair)	10 min 10 min	(open stot) CSHS Co-Chair - Dr. Letitia Da Ros (AAFC)	lada herej Refining of reference genome assemblies in sweet cherry
1:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.4	Genetics & Breeding - CSHS Speaker 2	10 min	To be assigned	[add here]
1:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.4	Genetics & Breeding - CSHS Speaker 3	10 min	To be assigned	[add here]
2:00 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.4	Genetics & Breeding - CSHS Speaker 4	10 min	To be assigned	[add here]
2:10 PM 2:20 PM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.4 Concurrent Sessions 2.4	Genetics & Breeding - CSHS Speaker 5 Genetics & Breeding - CSHS Speaker 6	10 min 10 min	To be assigned To be assigned	[add here] [add here]
2:20 PM 2:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.4	Genetics & Breeding - CSHS Speaker 6 Genetics & Breeding - CSHS Speaker 7	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
2:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.4	Genetics & Breeding - CSHS Speaker 8	10 min	To be assigned	[add here]
2:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 2.4	Genetics & Breeding - CSHS Speaker 9	10 min	To be assigned	[add here]
3:00 PM	EME Mezzanine EME Mezzanine	Afternoon Break Poster Session	Afternoon Break Poster Presentations	30 min 2.5 hours	BREAK Poster Presenters	
2:20 04		F USIEI DESSIUTI	Fostel Presentations	2.0 110UIS		
30 PM 00 PM	Venue to be announced	After Hours Student Social	Students Only - Social Event	2.0 hours	STUDENT SOCIAL - Included in Registration	

DAY 3: Wed	nesday, June 25, 2025	Scientific Sessions - UBC Okana	agan			
Time	Room	Session	Description		Speaker	
8:00 AM	EME Mezzanine	Registration	Conference Registration	(as needed)	Conference Attendees	
8:30 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session B	Welcome & Housekeeping	15 min	Conference Chairs - Drs. Simone Castellarin & Kui Liu	
8:45 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session B	Keynote Speaker - Plant Physiology & Biotechnolgy	45 min	Keynote Address - Dr. Dominique Michaud (Laval)	Plant cystatins as molecular triggers of drought resilience and tuber yield in potato
9:30 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190) EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session B	Plenary Talk - Plant Genomics & Biodiversity	30 min	Plenary Talk - Dr. Marco Todesco (UBC)	Per Aspera Ad Aster: the promises of using wild relatives (and genomics) to improve cultivated sunflower
10:00 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190) EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session B	Plenary Talk - Plant Genomics & Biotechnology	30 min	Plenary Talk - Dr. Davoud Torkamaneh (Laval)	Not Just a High—A Higher Understanding of Cannabis Through Multi-Omics
10:30 AM	EME Mezzanine	Morning Break	Morning Break	30 min	BREAK	Not sust a might-A might of other standing of califications milliougn Muttheomics
11:00 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.1	Crop Production - CSA Speaker 7	10 min	To be assigned	[add here]
11:10 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.1	Crop Production - CSA Speaker 8	10 min	To be assigned	[add here]
11:20 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.1	Crop Production - CSA Speaker 9	10 min	To be assigned	[add here]
11:30 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.1	Crop Production - CSA Speaker 10	10 min	To be assigned	[add here]
11:40 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.1	Crop Production - CSA Speaker 11	10 min	To be assigned	[add here]
11:40 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.1	Crop Production - CSA Speaker 12	10 min	To be assigned	[add here]
11:00 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.2	System Resilience - CSA Speaker 9 (CSA Co-Chair)	10 min	CSA Co-Chair - Dr. Jagroop Gill Kahlon (Alberta Pulse Growers)	[add here]
11:10 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.2	System Resilience - CSA Speaker 9 (CSA Co-Chair) System Resilience - CSA Speaker 10	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
11:10 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.2	System Resilience - CSA Speaker 10 System Resilience - CSA Speaker 11	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
11:20 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.2	System Resilience - CSA Speaker 11 System Resilience - CSA Speaker 12	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
11:30 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.2	System Resilience - CSA Speaker 12 System Resilience - CSA Speaker 13	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
11:40 AM 11:50 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.2	System Resilience - CSA Speaker 13 System Resilience - CSA Speaker 14	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
11:00 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.2		10 min		
11:10 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.3	Crop Production - CSHS Speaker 6 (CSHS Co-Chair)	10 min 10 min	CSHS Co-Chair - Dr. Jazeem Wahab (AAFC)	Dry onion cultivars for irrigated production in Saskatchewan [add here]
11:10 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.3	Crop Production - CSHS Speaker 7 (CSHS Co-Chair)	10 min 10 min	CSHS Co-Chair - Dr. Lord Abbey (Dalhousie)	
11:20 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.3	Crop Production - CSHS Speaker 8	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
11:40 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.3	Crop Production - CSHS Speaker 9	10 min 10 min	To be assigned	[add here]
11:40 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.3	Crop Production - CSHS Speaker 10 Crop Production - CSHS Speaker 11	10 min 10 min	To be assigned To be assigned	[add here]
11:00 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.4		20 min		add herej Malus genomic resources for trait and candidate gene discovery
11:00 AM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.4	Genetics & Breeding - CSHS Speaker 9 Genetics & Breeding - CSHS Speaker 10	20 min 20 min	CSHS Invited Speaker - Dr. Anze Svara (USask) Local Invited Speaker - Dr. Chase Mason (UBC-O)	Practis genomic resources for that and candidate gene discovery Breeding pool and market class differentiation in leaf functional traits across cultivated sunflower
11:40 AM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 3.4 Concurrent Sessions 3.4	Genetics & Breeding - CSHS Speaker 11	10 min	To be assigned	[add here]
11:50 AM			Genetics & Breeding - CSHS Speaker 12	10 min	To be assigned	[add here]
12:00 PM 1:30 PM	ADM 121 - Sunroom	Lunch	Lunch CSHS AGM	1.5 hours	LUNCH	
1:30 PM 1:30 PM	EME 1121 - Classroom (Capacity 72) EME 1202 - Classroom (Capacity 60)	Concurrent Sessions 4.1 Concurrent Sessions 4.2	CSHS AGM CSA AGM	1.5 hours 1.5 hours	CSHS AGM - President Dr. Bourlaye Fofana CSA AGM - President Dr. Kui Liu	
1:30 PM		Concurrent Sessions 4.2		1.5 hours	9 x 10-minute slots available	
1:30 PM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190) EME 1151 - Classroom (Capacity 50)	Concurrent Sessions 4.4	(open) (open)	1.5 hours	9 x 10-minute slots available	
1:30 PM 3:00 PM	EME 1151 - Classroom (Capacity 50) EME Mezzanine	Afternoon Break	(open) Afternoon Break	1.5 nours 30 min	9 x 10-minute slots available BREAK	
3:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.1		10 min	CSA Co-Chair - Dr. Aitazaz Faroogue (U PEI)	[add here]
			Digital Agriculture - CSA Speaker 1 (CSA Co-Chair)		and the second	
3:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.1	Digital Agriculture - CSA Speaker 2 (CSA Co-Chair)	10 min	CSA Co-Chair - Dr. Adrian Correndo (Guelph)	[add here]
3:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.1	Digital Agriculture - CSA Speaker 3	10 min	To be assigned	[add here]
4:00 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.1	Digital Agriculture - CSA Speaker 4	10 min	To be assigned	[add here]
4:10 PM 4:20 PM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.1 Concurrent Sessions 5.1	Digital Agriculture - CSA Speaker 5 Digital Agriculture - CSA Speaker 6	10 min 10 min	To be assigned To be assigned	[add here]
4:30 PM 4:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.1	Digital Agriculture - CSA Speaker 7	10 min	To be assigned	[add here]
4:40 PM 4:50 PM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.1 Concurrent Sessions 5.1	(open)	10 min 10 min	(open slot)	[add here]
			(open)		(open slot)	[add here]
3:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.2	System Resilience - CSHS Speaker 6 (CSHS Co-Chair)	10 min	CSHS Co-Chair - Dr. Melanie Kalischuk (Guelph)	Improved disease and nutrient deficiency scouting in watermelon using multispectral imagery
3:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.2	System Resilience - CSHS Speaker 7 (Local Invited)	20 min	Local Invited Speaker - Dr. Miranda Hart (UBC-O)	Biofertilizers in horticulture: When and where?
4:00 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.2	System Resilience - CSHS Speaker 8	10 min	CSHS Co-Chair - Dr. Mehdi Sharifi (AAFC)	Soil fertility responses to two years of cover cropping in an irrigated vineyard system
4:10 PM 4:20 PM	Rooms TBD Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.2 Concurrent Sessions 5.2	System Resilience - CSHS Speaker 9	10 min	CSHS Co-Chair - Dr. Kirsten Hannam (AAFC)	Placeholder - most cited hort paper
			System Resilience - CSHS Speaker 10	10 min	Trista Algar	Rapid soil microbiome assessment in vineyards under cover crop management
4:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.2	System Resilience - CSHS Speaker 11	10 min	Portiaa McGonigal	Organic waste compost improves soil fertility and controls pathogenic dagger and pin nematode populations in a crown gall-diseased viney
4:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.2	System Resilience - CSHS Speaker 12	10 min	To be assigned	[add here]

CSHS & CSA 2025 Joint Conference, UBC Okanagan, Kelowna, BC, Canada, June 23-26, 2025

EME 1121 - Clas EME Mezzanine

Working S	chedule - Subject to Change				Updated May 15, 2025	
4:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.2	System Resilience - CSHS Speaker 13	10 min	To be assigned	[add here]
3:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.3	System Resilience - CSA Speaker 15 (CSA Co-Chair)	10 min	CSA Co-Chair - Dr. Kui Liu (AAFC)	Early seeding boosts organic wheat production in the semi-arid Canadian prairies
:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.3	System Resilience - CSA Speaker 16	10 min	CSA Co-Chair - Dr. Linda Gorim (U Alberta)	Soil pH stratification and the need to lime in Western Canada
:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.3	System Resilience - CSA Speaker 17	10 min	To be assigned	[add here]
:00 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.3	System Resilience - CSA Speaker 18	10 min	Michael Bilek	Unravelling the Effects of RCA on Hydraulic Function in Hydroponic Corn Subject to Multiple Abiotic Stressors
:10 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.3	(open)	10 min	(open slot)	[add here]
:20 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.3	(open)	10 min	(open slot)	[add here]
:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.3	(open)	10 min	(open slot)	[add here]
:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.3	(open)	10 min	(open slot)	[add here]
:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.3	(open)	10 min	(open slot)	[add here]
:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.4	Genetics & Breeding - CSA Speaker 10 (CSA Co-Chair)	10 min	CSA Co-Chair - Dr. Harpinder Randhawa (AAFC)	[add here]
:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.4	Genetics & Breeding - CSA Speaker 11	10 min	To be assigned	[add here]
:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.4	Genetics & Breeding - CSA Speaker 12	10 min	To be assigned	[add here]
:00 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.4	Genetics & Breeding - CSA Speaker 13	10 min	To be assigned	[add here]
10 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.4	Genetics & Breeding - CSA Speaker 14	10 min	To be assigned	[add here]
20 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.4	Genetics & Breeding - CSA Speaker 15	10 min	To be assigned	[add here]
:30 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.4	Genetics & Breeding - CSA Speaker 16	10 min	To be assigned	[add here]
:40 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.4	Genetics & Breeding - CSA Speaker 17	10 min	To be assigned	[add here]
:50 PM	Rooms TBD	Concurrent Sessions 5.4	Genetics & Breeding - CSA Speaker 18	10 min	To be assigned	[add here]
:30 PM	Hotel El Dorado	Banquet Dinner & Awards	Banquet Dinner & Awards	3.0 hours	DINNER - Included in Full Registration	
:00 PM	Hotel El Dorado	Banquet Dinner & Awards	Plenary Talk - Reflection on Plant Science Societies	30 min	Plenary Talk - Dr. Karen Tanino (USask)	[add here]
:30 PM		End Conference Day 3	(Return to accommodations)		END	
AY 4: Thur	sday, June 26, 2025	Scientific Sessions - UBC Okan	agan			
ime	Room	Session			Speaker	
:00 AM	EME Mezzanine	Registration	Workshop Registration	(as needed)		
:30 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session C	Welcome & Housekeeping	15 min	Conference Chairs - Drs. Simone Castellarin & Kui Liu	
8:45 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session C	Panel Discussion - Ag. Sustainability & Resilience	1.25 hours	Moderator - Dr. Simone Castellarin Panel - Keynote Speakers Drs. Joann Whalen, Steve Shirtliffe, Dominique Michaud; Local Invited Speaker Dr. Mohamed Shehata; Science-Industry Reps Dr. Laila Benkrima, Matt Gomez	
0:00 AM	EME 0050 - Lecture Theatre (capacity 190)	Plenary Session C	Thank You & Closing Remarks	15 min	Society Presidents - Drs. Kui Liu & Bourlaye Fofana	
0:15 AM	EME Mezzanine	Morning Break	Morning Break	15 min	RRFAK	

- Dr. Kir - Dr. Jag

1.5 hou 1.5 hou 1.0 hou SCHEDULING UPDATES IN PROGRESS - SCIENTIFIC COMMITTEE